3 • Theo Peeterman

Kop van Zuid, Rotterdam


Mijzelf

Sinds mijn technische studie (Delft) woon ik in Rotterdam, waarvan ruim 25 jaar 'op Zuid'. Na 30 jaar in het bedrijfsleven ben ik docent geworden bij Hogeschool Rotterdam, waar ik nu 2 jaar werk. Maar naast 'werken-voor-je-geld' wil ik ook iets doen voor de samenleving. Dat doe ik in de politiek: lokaal in de wijkraad en sinds 13 jaar voor ons waterschap.

Probleem

De waterschappen en de water-wereld staan voor grote uitdagingen. Voor ons waterschap zijn dat onder andere: stijgende zeespiegel, langere droge periodes én vaker zware regen, ons aandeel in klimaatdoelen, CO2-neutraal worden, meedenken over woningbouw, en oh ja het water moet ook steeds schoner worden. Tegelijk moet 'de winkel open blijven', dus installaties en techniek van het waterschap moeten betrouwbaar en betaalbaar blijven werken.

Actie

Inmiddels zijn er veel doelen en deadlines. Allerlei politieke partijen willen dat het nog sneller en nog ambitieuzer moet. Daardoor zou het veel meer kosten, maar dat zeggen ze er niet bij, en dat kunnen ze ook niet. Ik zeg: 'soberheid en doelmatigheid zijn ook ambities'. Ik wil mij ervoor inzetten dat niet onnodig allerlei extra wensen aan de bestaande uitdagingen worden toegevoegd. Een ander punt is politieke versnippering: lokale partijen krijgen minder voor elkaar en missen een landelijk netwerk.

Graag vraag ik uw stem!